Американски вестник пише за аферата с Мариан Пенев
Американски вестник пише за аферата с Мариан Пенев / netinfo
Когато българинът Мариан Пенев, треньор по гимнастика в американския град Рочестър, се призна за виновен през декември 2006 г. в изнасилването на 13-годишна своя ученичка, родителите на момичето казаха в съда, че са удовлетворени от постигнатото споразумение, според което Пенев ще получи 10 години затвор, пише в електронното си издание местният вестник "Демократ енд кроникъл".

Но с приближаването на датата за произнасяне на присъдата, което трябва да стане идната седмица, родителите премислиха и решиха, че Пенев заслужава да прекара по-дълго зад решетките, заради емоционалните щети, нанесени на дъщеря им, посочва изданието.

В резултат на това съдията от областния съд Чарлз Сирагуза отхвърли признанието на Пенев и даде на обвиняемия възможност да избира: да оттегли своето признание и да бъде съден или да рискува да бъде пратен в затвора с 30-годишна присъда.

Съдията обясни, че е взел под внимание писма на родителите, самата потърпевша, нейната баба, терапевта и представители на гимнастическата общност. Няколко души от семейството на Пенев присъстваха в съда, но отказаха коментар.

Очаква се присъдата на 40-годишният треньор да бъде произнесена на 20 април, посочва вестникът.