23-годишен пакистанец е предполагаемият нападател от Берлин
23-годишен пакистанец е предполагаемият нападател от Берлин / БГНЕС

23-годишен пакистанец е предполагаемият извършител на нападението в Берлин, което полицията вече започна да разглежда като терористичен акт. Заподозреният е на име Навед Б., предаде ТАСС, като се позова на германския вестник "Велт".

Германската полиция определи атаката в Берлин като атентат (ВИДЕО)

Същевременно германските специални сили извършиха обиск в бежанския център, разположен в закритото берлинско летище Темпелсхоф, съобщават местни медии, предаде ДПА.

Собственикът на камиона убиец в Берлин проговори

Според тях в този бежански център е живял мъжът, арестуван за нападението с камион на коледния базар. Разпитани са четирима млади обитатели на бежанския център.
Засега властите не коментират дали обискът на центъра е свързан с нападението на коледния базар.

Заподозряният не е фигурирал в нито една база данни за радикализирани лица, предаде ДПА, като се позова на източник от германските служби за сигурност. Той е бил известен с по-дребни криминални прояви. Официални германски представител казаха, че Навед Б. се е представял под още две самоличности.

Същевременно Карл-Хайнц Шрьотер, вътрешният министър на германската провинция Бранденбург, каза, че полският шофьор на камиона е бил застрелян, преди превозното средство да се вреже в множеството, предаде Ройтерс, като се позова на онлайн изданието "Фокус".

По-рано днес берлинската полиция каза, че към момента на нападението полският шофьор на камиона не е бил зад волана и че безжизненото му тяло е било открито в камиона при претърсването му след нападението.

Полският шофьор е една от жертвите, той не е извършителят, заяви баварският министър.

Източник: БТА