10 души смачкани от тълпа в нощен клуб в Мексико
10 души смачкани от тълпа в нощен клуб в Мексико / снимка: БГНЕС

Най-малко 10 души загинаха, след като стотици младежи се втурнаха да излязат от претъпкан нощен клуб в Мексико Сити при полицейска проверка за непълнолетни, употребили алкохол.

Седем младежи, включително двама малолетни, и трима полицейски служители се задушиха в опита си да напуснат дискотека „News Divine“, след предупреждението на собственика й, че полицията е в сградата, заяви началникът на полицията в Мексико Сити Хоел Ортега.

„Над 1 000 души хукнаха да бягат и това причини смъртта на седмина“, заяви Ортега пред местна телевизия. Снимки от мексикански медии показват 3 тела, лежащи на улицата пред входа на заведението, а дрехите им са разкъсани. Тримата полицейски служители са загинали, задушени от тълпата, търсеща аварийния изход, заяви Ортега. Той не даде информация за броя на ранените. „Всички се насочиха към аварийния изход. Той е твърде тесен ... и затова хората бяха задушени“, посочи началникът на полицията.

Органите на реда арестуваха над 30 младежи и собственика на нощния клуб. Ортега посочи, че мярката не е била изненада и собственикът е бил предупреден за операцията. Поводът за празненството бил завършването на учебната година. Продажбата на алкохол на лица под 18 години в Мексико е незаконна, а нощните клубове функционират при строги времеви ограничения. Въпреки това, законите се пренебрегват масово от собствениците на барове и нощни клубове, съобщава БГНЕС.