Визите са факт, познати съдии във Варна
Визите са факт, познати съдии във Варна / netinfo
Американското посолство одобри и издаде визи на всичките ни волейболни национали. Мартин Стоев и компания минаха в петък сутринта задължителните интервюта, а в родната централа вече са получили положителен отговор и подпечатаните за Щатите паспорти.

Тимът ни ще пътува за мачовете отвъд Океана на 20 и 21 юни в зала „Сиърс Сентър” в Хофман. Тогава са срещите от втория уикенд на Световната лига. Билетите за мачовете в САЩ ще бъдат с цена от 25 до 45 долара.

Този уикенд е стартът на Лигата, като във Варна България приема европейския шампион Испания. Съперниците пристигат у нас в четвъртък. Рефери на мачовете в събота и неделя от 17:30 часа са унгарец и французин. Добре познатият ни и реномиран Бела Хобор и Патрик Дерегнокур ще свирят в зала Конгресна, а супервайзер от FIVB е италианецът Конти. БФВолейбол е подготвила специални игри с награди съвместно с Еврофутбол. DJ Теди Джорджо пак ще внася колорит сред публиката. Билетите са с цена 8 лева и се продават в Двореца на културата и спорта в морската столица.

Бела Хобор не за първи път идва в България, за да се качи на съдийското столче. Унгарецът пък бе рефер и на малкия финал на Световното първенство в Япония през 2006 година, когато България би Сърбия с 3:1 гейма и взе бронзовите медали.

Утре в Пекин се очаква официално тегленето на жребия и определяне на програмата на волейболния турнир при мъжете и жените на Летните олимпийски игри. От 14:00 до 16:00 часа местно време (9:00 -11:00 часа БГ време) е насрочено заседанието. Международната централа и организаторите на Игрите ще оповестят календара на мачовете в двете групи А и Б, в които ще бъдат разделени 12-те тима участници.

Бразилия, Русия, България, Египет, Япония, Сърбия, САЩ, Венецуела, Германия, Италия, Полша и домакина Китай ще спорят за олимпийското злато при мъжете. При дамите класиралите се отбори са: Китай, Италия, Бразилия, САЩ, Алжир, Казахстан, Русия, Куба, Венецуела, Полша, Сърбия и Япония.
Очаква се нашите национали да попаднат в добрата компания на домакина Китай, САЩ, Италия, Япония и Венецуела. От тази група А напред продължават първите четири тима.