Вия: Мачът с Русия бе най-добрият в моята кариера
Вия: Мачът с Русия бе най-добрият в моята кариера / netinfo
Нападателят на националния отбор на Испания Давид Вия заяви, че мачът с Русия е бил най-добрият до този момент в неговата кариера.

Как се чувстваш след твоя дебют на Европейско първенство?

Радвам се, че успяхме да победим Русия и то по доста категоричен начин. Остават ни още два мача, които са също толкова важни, колкото първия. Това бе най-добрият мач в кариерата ми. Отбелязах три гола и определено няма да забравя този двубой.

Защо след третия гол веднага се насочи към Фернандо Торес и го отпразнува с него?

В отбора всички са важни. Ние хвърлихме много труд, за да постигнем тази първа победа. През първото полувреме играхме отлично, а затова голяма заслуга има Торес, който въпреки че не успя да отбележи свърши много работа. Фернандо е много важен играч за този отбор.

През второто полувреме Русия промени стила си на игра, това изненада ли Ви?

Това не ни изненада. Бяхме се подготвили много добре за този противник, защото преди това се бяхме запознали подробно с тяхната игра, а Луис Арагонес ни даде и необходимите напътствия. Според мен пресата в началото, която наложихме обърка съперника и това направи мача ни лесен. Имаме голям потенциал.

С кой отбор е свързано твоето бъдеще? Ще останеш ли във Валенсия?

Не искам да говоря сега затова. В момента съм в националния отбор на Испания и искам да говоря само за Европейското първенство. Концентриран съм изцяло върху представянето на отбора.

Имали еуфория в отбора след голямата победа срещу Русия?

Нито един от съотборниците ми не е изпаднал в еуфория. Това бе едва първия ни мач, а трябва да бъдем изцяло концентрирани, защото всяка грешка може да ни струва много скъпо. Срещу Швеция излизаме за задължителна победа, защото тя може да ни класира за ¼-финалите.