Тити: Сърцето ми остава в баскетбола, Деян: Благодарен съм за шанса
Тити: Сърцето ми остава в баскетбола, Деян: Благодарен съм за шанса / netinfo
Националният ни тим по баскетбол приключи участието си в тазгодишните евроквалификации със загуба в Унгария.

„По никакъв начин не съм напуснал баскетбола и няма да го напусна. По никакъв друг не виждам пътя си различен от баскетбола, ако не успея в новото предизвикателство следващите два месеца. С играта, която показа отбора и с поведението си на терена смятам, че заслужих да бъда поканен, но това е въпрос на решение на федерацията. Имам предварителни разговори с Тонев, той ще бъде до мен в следващите два месеца, защото му имам безрезервно доверие и има управленски опит. Убеден съм, че сърцето завинаги ще остане в баскетболната зала. Явно клубните отбори нямат интерес към мен, така че остава националния”, сподели старши треньорът на България Тити Папазов и по повод последния мач от групата между Босна и Унгария в Цазин заяви:

„Сигурен съм за себе си в изхода на мача в Босна. Веднага след срещата с Унгария ми се обадиха играчите и треньора и ми казаха, че ще играят и за мен. Не мога да не бъда доволен. Реално беше да вземем две победи. Бяхме на две атаки от класирането. Най-слаб беше вчерашния мач, защото голямата амбиция вече я нямаше в баскетболистите.

Всички са много разположени към младите. Съжалявам, че не можахме максимално да използваме Данчо и Чавдар, но това е проблем на тяхната психика. Близнаците са най-приятното явление в българския баскетбол. Те имат сериозна перспектива. Дано да са толкова всеотдайни като Хриси Димитров. Не знам до колко е правилно решението, но той е сериозно момче и не е нужно да го разубеждаваме, но едва ли лесно ще намерим заместник на човека Хриси Димитров.”

„Много съжаляваме за мача в Унгария и въобще за цялата квалификация, но аз смятам, че догодина ще се класираме на Европейско първенство. За мен и брат ми тази квалификация и работата с Тити беше много полезна. Даде ни самочувствие и играхме за първи път важна роля при мъжете. Много се радвам, че имахме такава възможност и дано да не сме го разочаровали.”

„Във всички мачове имахме шанс да победим. Догодина ще трябва да сме отработили тези неща. И спортният шанс малко не беше на наша страна, но се надявам да сме поставили началото и да вървим нагоре”, пък заяви един от близнаците Иванови – Деян, който от новия сезон ще носи екипа на хърватския КК Сплит.