Стоилов не съжалява за тактиката срещу Барса
Стоилов не съжалява за тактиката срещу Барса / netinfo

На пресконференцията след мача срещу Барса треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че не съжалява за тактиката, която е избрал, а именно отборът му да играе открит и атакуващ футбол на стадион “Ноу Камп”.

“Нямаше значение с колко гола ще загубим, опитахме са да играем добър футбол и създадохме предпоставка за един приятен мач. Откакто аз съм треньор две години отборът винаги е играл открито и мисля, че затова стигнахме до Шампионската лига. Общо взето съм доволен от желанието на играчите, но наистина допуснахме доста грешки. Все пак смятам, че пътят, по който вървим е правилният. Играхме с Барселона сега трябва да се пренастроим за неделния мач с ЦСКА”, заключи Мъри. От своя страна наставникът на Барселона Франк Рийкард изказа специални похвали за представянето на Левски в мача от Шампионската лига. Холандският специалист е най-доволен от това, че българският тим не се е затворил в половината си, а е играл футбол, което е направило срещата приятна за гледане и зрителите са останали доволни.

На двубоя присъстваха близо 63 хиляди фенове, които изпратиха с продължителни овации своите любимци. “Нашият отбор си свърши работата. Трябваше да започнем с победа защитата на титлата си. Мачът за нас бе от голямо значение, тъй като играчите след Световното първенство трябваше да се пренастроят за този турнир”, каза наставникът на Барса. Пресконференцията на Рийкард бе съвсем кратка, тъй като проливният дъжд наводни залата и апаратурата изключи.