Стилиян Петров надъхва съотборниците си за победа над Челси
Стилиян Петров надъхва съотборниците си за победа над Челси / netinfo

Стилиян Петров опита да вдъхне самочувствие на съотборниците си от „Астън Вила” преди двубоя с шампиона „Челси” тази вечер.

Отборът на „Челси” изостава на седем точки от лидера във Висшата лига „Манчестър Юнайтед” и ще опита да съкрати аванса на "червените дяволи" с победа в Бирмингам.

„Астън Вила” няма победа вече девет мача, но Стилиян Петров се надява, че тази серия ще бъде прекъсната именно срещу „Челси”.

"Не виждам защо да не спечелим. Във всеки мач има шанс за победа, стига да играем добре и да не допускаме грешки", каза Петров.

След „Челси”, „Астън Вила” среща „Манчестър Юнайтед” в мач за купата на Англия, но тежката серия не притеснява бившия капитан на българския национален отбор.

"Играем мач за мач. Знаем, че ни предстоят два много тежки мача, но ще опитаме да ги спечелим и двата", каза Стилиян Петров.

„Челси” ще излезе тази вечер на "Вила Парк" с много кадрови проблеми. Шампионите са без капитана Джон Тери, вратаря Петер Чех, халфа Джо Коул и холандското крило Ариен Робен, които лекуват контузии. Михаел Балак също пропуска мача, но поради наказание.