Швейцария победи Того с 2:0
Швейцария победи Того с 2:0 / netinfo

Отборът на Швейцария продължи серията си от мачове без загуба от началото на годината, след победа над Того с 2:0.

След този успех швейцарците се изкачиха на първото място в група G, след като събраха четири точки от два мача. Началните минути на мача бяха равностойни, но постепенно швейцарците наложиха своето темпо и резултатът не закъсня.

Манин напредна добре по лявото крило, центрира в наказателното поле където Барнета върна топката към Александър Фрай, който от близко разстояние не сгреши.

Африканците успяха да изравнят играта и на свой ред създадоха няколко опасни положения пред вратата на Цюбербюлер. В 35 минута на двубоя, тогоанците претендираха за дузпа, след като Адебайор падна в наказателното поле след единоборство със защитник на Швейцария.

Реферът обаче остана безмълвен и отсъди аут. Така завърши и първата част. Второто полувреме започна с лек натиск на африканците, който в крайна сметка не доведе до гол.

Влезлият през втората част Хакан Якин успя да раздвижи нападението и с пропуски се отличиха голмайсторът Фрай и самият Якин.

Вторият гол в мача падна в самия края, след чудесна комбинация на смяната Лустринели и полузащитникът Транкило Барнета. Последният получи топката на границата наказателно поле, напредна и с точен удар с десния крак не остави никакви шансове на игралия чудесно в този двубой Агаса.