Рома и Милан с победи в италианското първенство
Рома и Милан с победи в италианското първенство / netinfo

„Рома”, „Палермо” и „Милан” записаха вторите си поредни победи в италианското футболно първенство и са единствените отбори с пълен актив от точки след първите два кръга. „Рома” и „Палермо” водят във временното класиране, а „Милан” е на

17-то място, тъй като беше наказан с отнемане на 8 точки преди началото на сезона заради участието си в скандала за корупция, който разтърси италианския футбол през лятото.

Чилийският полузащитник Давид Писаро отбеляза първия си гол за „Рома” при успеха с 3:1 над Сиена. Разписаха се още бразилецът Родриго Тадей и Стефано Окака Чука.

„Милан” поведе при гостуването си на "Парма" след отличен пряк свободен удар на холандския полузащитник Кларънс Зеедорф, а в края на мача Кака реши всичко с гол от дузпа.

Давид Ди Микеле вкара и двата гола за „Палермо” при победата с 2:1 като гост на „Лацио”.

Клубът от Палермо направи чудесна седмица като се наложи и като гост над английския „Уест Хем” в турнира за Купата на УЕФА.

Поради поражението отборът на „Лацио” все още е с 11 отнети. „Римските орли” започват пасив първенството, тъй като изтърпяват наказание, наложено им заради

корупционния скандал.

По същата причина е наказан и футбулен клуб „Фиорентина”. Отборът започна сезона с минус 19 точки и остава на дъното на таблицата след загуба с 0:1 от „Ливорно”.

В събота шампионът „Интер” (Милано) завърши 1:1 като домакин на „Сампдория”.