Премират Терзиев, първият му треньор не е получавал заплата от години
Премират Терзиев, първият му треньор не е получавал заплата от години / Gong.bg

Премия от 6 хиляди лева ще получи от община Петрич бронзовият медалист от Пекин 2008 Кирил Терзиев. Кметът инж. Вельо Илиев е подготвил предложението до Общинския съвет, като се очаква то да бъде гласувано на следващата сесия.

Първият треньор на бронзовият ни медалист от Олимпийските игри в свободната борба, категория до 74 кг. – Венци Полизоев, пък ще бъде премиран с 1000 лева. Парите за специалиста идват в много подходящ момент, тъй като той от три години не е получавал заплата в клуба, в който работи.

Полизоев, през който са минали стотици деца, остава неизменна част от петричкия клуб по борба, въпреки постоянната смяна на името и президентите. За последно местен бизнесмен е оглавявал клуба, но през последните три години е спрял издръжката, и наставникът, при който през 1994 г. започва да тренира Кирил Терзиев не е взел нито стотинка за периода.

Въпреки това Венци Полизоев не спира да се занимава с младите борци, като на моменти му помага ту общината в Петрич, ту международния съдия по борба Людмил Кандиларов, който също е от южния град.

„Няма да допусна този човек да се занимава с друго нещо. Той трябва да прави това, което умее най-добре, а именно да тренира младите борци”, заяви Людмил Кандиларов.

Самият Венци Полизоев призна, за това, че не е взимал заплатата си от 36 месеца насам, но и самият той заяви, че докато се надява да се разрешат проблемите, няма да спре подготовката на настоящите му възпитаници.