Пелето: Ще съм щастлив, ако ме искат водещите тимове в Германия
Пелето: Ще съм щастлив, ако ме искат водещите тимове в Германия / netinfo
Звездата на Енерги Котбус Станислав Ангелов сподели в интервю за Гонг, че е готов да напусне клуба, ако го поиска някой от водещите тимове в Германия. В последно време засилено се пише в немската преса, че универсалният футболист е желан от бившия шампион Щутгарт.

„Определено ще съм щастлив, ако някой от сериозните отбори има интерес към мен. Ако има такава възможност, аз няма да имам никаква дилема да си тръгна. Разбира се, че трябва и двата клуба да се разберат. Друга тема е доколко тези неща се сериозни, защото аз лично не съм говорил с никой”, заяви по телефона от Германия българският национал.

„Мисля, че е съвсем нормално Енерги да се спаси. Не съм изпитал някакво голямо удоволствие от това, че отборът се е спасил. Не съм много щастлив от мястото, на което се намира отборът в класирането. За момента съм доволен, че играя доста по-различен футбол от това, което практикувах в България”, допълни Пелето.

„Всички постигнати победи през сезона бяха много ценни. Разбира се, че успехите срещу по-класните отбори се помнят повече, защото са постигнати срещу по-силни футболисти. Не се вълнувам от оценките на журналистите, по-важно е, че играя във всяка среща, което сигурно означава нещо”, каза още Станислав Ангелов.

„Не живея в мечти и илюзии, знам, че не съм в някакъв голям отбор. Ако стане така, че отида в по-голям тим, предизвикателството ще е много по-сериозно”, заяви още бившият играч на Левски.

Станислав Ангелов си заработи десет жълти картони от началото на сезона в Първа Бундеслигата, като по този показател е втори сред всички футболисти в шампионата. „Това се прихваща бързо в Германия. Борбата по целия терен е голяма. Отдавам го и на факта, че съдиите не бяха много коректни спрямо нашия отбор. Някои от тези картони не бяха справедливи”, продължи Пелето.

„За мен Димитър Рангелов трябва да играе голям футбол. Той е за някой по-голям отбор. Дано успее да се докаже. В последната ни среща се представи някъде на 80 процента от своите възможности”, спомена още националът на България.

„Знам какви са новините от България. Разбрах и за случващото се в Левски. Не трябва да коментирам тези неща, а и изобщо не ме интересува”, лаконичен бе бившият ас на сините.

Ангелов сподели, че в най-скоро време ще стане баща за втори път. Красивата съпруга на национала е бременна в осмия месец и скоро ще дари Пелето с второ детенце. Семейство Ангелови има момченце, което често напира да слиза на терена след победите на тима от Котбус.