Муйезинович: Лукойл има добра комбинация от младост и опит
Муйезинович: Лукойл има добра комбинация от младост и опит / netinfo
Новият босненски баскетболист на шампиона Лукойл Академик изгледа снощния двубой на тима срещу Левски в зала Триадица от резервната скамейка на студентите, макар и не по екип.

Харис Муйезинович ще помага на Лукойл в мачовете за Купа УЛЕБ и ще дебютира срещу Вентспилс във вторник. Босненецът вече седмица тренира с новите си съотборници и казва, че Академик има добра комбинация от младост и опит, а благодарение на представянето му в УЛЕБ хората научават повече за българския баскетбол.


- Как се чувстваш в България?

-Чувствам се добре. Тук съм от една седмица и свиквам с отбора. Вече тренирах с останалите и съм доволен от начина, по който ме посрещнаха. Почувствах се добре дошъл в София и Лукойл. Имаме мач от Купа УЛЕБ във вторник и се подготвяме за двубоя.

- Какво мислиш за отбора?

- Ами смятам, че Лукойл е много талантлив тим. Има и млади, и по-опитни играчи, така че смятам, че това е добра комбинация. Разбира се винаги има неща, които да се подобряват, но точно затова е треньорът. Гледах два мача и имаше голяма разлика между тях, но срещу Левски тимът игра много добре. Момчетата показаха, че са най-добрият отбор тук в България.

- Имаш ли вече впечатления за качеството на българския баскетбол?

- Ами не мога да съдя за това, защото още не съм гледал достатъчно срещи. Трудно ми е да определя, но смятам, че България се развива по отношение на баскетбола. Някои отбори започват да инвестират, така че нивото ще се покачва. Лукойл Академик свърши добра работа в Купа УЛЕБ тази година, а и предишните години. Това помага хората извън България да научават повече за местния баскетбол.