Минчев: Може някои да мислят, че правя крачка назад, но за мен е голям шанс
Минчев: Може някои да мислят, че правя крачка назад, но за мен е голям шанс / netinfo
„Защо се съгласих ли? Ами, защото ме уволниха от Левски. Бях без работа. Мисля, че макар и като помощник треньор, за мен това е голям шанс за работя в най-добрия отбор в България. Благодарен съм на ръководството на ЛукОйл Академик, че ми предложи, а плюс това още миналата година имаше такива разговори, но сега след като бях уволнен от Левски, те се осъществиха”, започна новият помощник-треньор в щаба на баскетболния ни шампион Любо Минчев коментара си пред Гонг.

„Говорих с Желко Лукаич преди да подпиша, дали това е с неговото съгласие и знание. Той каза, че това е била негова инициатива и така се стигна до договор. Може доста хора да мислят, че това е крачка назад, но аз така прецених. По-добре, отколкото да стоя без работа, а и второто е, че никой клуб в България при това разпределение на силите не може да ми предложи нещо повече като възможности или ниво, на което съм бил в Левски. И това да съм помощник треньор в ЛукОйл си има положителната страна, все пак аз ще съм част от отбор, който играе в европейските турнири. Понякога се налага човек да направи крачка назад”, сподели още бившият старши треньор на мъжкия тим на Левски и настоящ асистент на Пини Гершон в националния ни отбор.

На въпрос дали това е пътят, по който трябва да вървят младите специалисти в България – да използват всяка възможност да се учат от по-опитните си колеги Минчев отговори: „Наистина смятам, че това е пътят. Не може директно от състезател да станеш треньор и да смяташ, че си много добър треньор и знаеш всичко. Много по-различно е и трябва, ако станеш старши треньор да има един опитен човек, който да стои до теб и да ти помага безкористно, такъв какъвто беше Тони Божанков при мен, а и естествено и при Тити. Истината е, че така трябва. Както сега в ЛукОйл аз ще се уча и ще работя с човек, който е доста по-опитен и много години в баскетбола, което е изключително положително. Аз бях готов да отида и да харча пари в Москва или където и да е другаде, за да го направя това нещо, но сега това ми се отдава като шанс за работа също.”

Първият официален мач за Любо в ЛукОйл ще е утре в Правец на старта на четвъртфиналите плейофи в първенството.

„Тръпка има, защото още при разговора ми със Сашо Везенков казах, че имам желание да работя в този клуб. Това, че до сега съм бил на обратната страна не значи нищо, защото съм професионалист и ще си върша работата добре и съвестно, така както съм го правил до сега и в Левски, за да направя такова впечатление, че да ме поискат от ЛукОйл. Сашо Везенков ме представи на първата тренировка. Повечето момчета ме познават добре. Само ме поздравиха, не сме коментирали нищо”, заяви още Минчев.