Марика: Трябва ми още време и ще започна да вкарвам за Щутгарт
Марика: Трябва ми още време и ще започна да вкарвам за Щутгарт / netinfo
Нападателят на Щутгарт Чиприан Марика коментира играта си в новия отбор, като сподели, че най-вероятно се нуждае от повече време, за да се приспособи към тима и да започне да бележи.

“Най-важното е, че треньорът ми вярва. Не е лесно, защото не показвам това което искам. Може би ми е необходимо малко повече време да се приспособя. Уверен съм, че скоро нещата ще се нормализират”, каза румънецът.

“Тук съм съвсем от скоро и все още не мога да анализирам причините за моментната форма на отбора. В състава всичко е наред и се надявам да продължим да побеждаваме”, каза още Марика.

“Футболът си е футбол, независимо къде играеш – дали в Германия, или в Украйна. Играта е същата, топката също, разликата е, че в Бундесрепубликата има повече класни играчи”, добави нападателят.

Чиприан Марика разказа за трудностите, които е изпитал в началото при приспособяването си в Германия: “Не ми беше лесно. Всичко ми беше неизвестно и непознато – нова страна, нов шампионат, друг живот. Но вече започнах да свиквам, дори започнах да уча и езика. Слава Богу, здрав съм, остана само да започна да бележа.”