Лукойл Академик обяви кандидат-треньорите
Лукойл Академик обяви кандидат-треньорите / netinfo
Шампионът на България Лукойл Академик най-накрая оповести финалния списък с кандидати за треньорския пост в клуба. Баскетболният тим не продължи договора на досегашния наставник Марин Докузовски и от известно време търси негов заместник.

Националният селекционер Константин Папазов, сръбският специалист Желко Лукаич и хърватинът Ивица Бурич са тримата, от които ръководството ще избира за „горещия стол”.

Докато за Папазов се знаеше, че е основен претендент да се завърне на кормилото на Лукойл, то другите две имена сега се появяват като възможности.

Желко Лукаич е най-опитният кандидат. 48-годишният специалист е бил избран за Най-добър треньор на 1998 г. в Сърбия, когато е начело на Хемофарм. Именно с тима от Вършац Лукаич постига и най-големите си успехи, като полуфинал в турнира за Купа УЛЕБ. През миналата година той е бил треньор на Игокеа Александровац (Босна и Херцеговина).

44-годишният Ивица Бурич е водил отбори в родната Хърватия, както и в Босна и Херцеговина. Той е помощник треньор и в националния отбор на Хърватия. През миналия сезон Бурич бе треньор на гръцкия Аполон Патра.