Локо Сф с шанс за поставен във втория кръг на УЕФА
Локо Сф с шанс за поставен във втория кръг на УЕФА / netinfo
Локомотив Сф има много сериозен шанс да бъде поставен във втория предварителен кръг за купата на УЕФА, ако, разбира се, преодолее първия. Левски и Литекс със сигурност са поставени във втория кръг.

Миналата година Локото за малко остана под чертата във втория кръг и получи румънския Оцелул за съперник на този стадий. „Червено-черните“ стартират в Европа с мачове на 17 и 31 юли срещу тим измежду представителите на Македония, Босна и Херцеговина, Албания, Малта, Черна гора, Андора и вероятно Словения. Съперниците изглеждат напълно преодолими за Локото.

„Червено-черните“ ще получат бонусите си за класирането в турнира за купата на УЕФА през следващата седмица, след като победата на Литекс за купата на България официализира класирането и на двата тима за втория по сила евротурнир.

Междувременно футболистите на Локомотив прибраха и по 1000 лева за важната точка, която спечелиха срещу Славия на „Овча купел“ в миналия кръг. За последния шампионатен мач срещу Берое на „Българска армия“ старши треньорът Димитър Васев включи трима вратари в групата от 19, тъй като Урош Голубович е под въпрос заради контузия. Освен него, в рамката на вратата могат да застанат още Валентин Галев и Владимир Манолков.