Левски поставен в третия кръг на Шампионската лига
Левски поставен в третия кръг на Шампионската лига / netinfo
Отборът на Левски ще бъде поставен в третия предварителен кръг на Шампионската лига, разбира се ако преодолее втория предварителен кръг.

Това стана факт след невиждана драма във френското първенство продължила до преди минути. Отборът на Тулуза се класира на трето място в Лига 1 и тъй като е с по-малък коефициент от Левски ще бъде непоставен за сметка на българите. Тулуза победи в пряк сблъсък за третата позиция Бордо с 3:1, който от своя страна имаше по-добър коефициент от Левски. В същото време Ланс бе разгромен с 3:0 от Троа и така отпадна и другата заплаха за „сините” от София.

Рен завърши 1:1 като гост на Лил след като водеше до 90-тата минута, но дали Тулуза или Рен е все едно за българския шампион.

Непоставените отбори в третия квалификационен кръг:

Спарта Прага (Чехия), Фенербахче (Турция), АЕК (Гърция), Динамо Букурещ (Румъния), Розенгорг (Норвегия), Спартак Москва (Русия), Цървена звезда (Сърбия), Копенхаген (Дания), Динамо Загреб (Хърватска), Генк (Белгия), Дебрецен (Унгария), Цюрих (Швейцария), Залцбург (Австрия), Апоел Никозия (Кипър) и Слован Либерец или Славия Прага от Чехия.