Константинова се изкачи в класирането на сърф Мондиала
Константинова се изкачи в класирането на сърф Мондиала / netinfo
Ирина Константинова подобри класирането си на световното първенство по ветроходство за олимпийския клас RS:X („Нийл Прайд”) и вече е на 28-а позиция (в сряда беше 29-а), което всъщност е и 14-а позиция по нации.

Подобно представяне е повече от успешно и подсказва, че състезателката на варненския клуб Лазур е сред хората в уиндсърфа, които диктуват модата в този олимпийски спорт. Ирина вече спечели за страната ни квота за Пекин 2008 и в този Мондиал кара основно за престиж.

При мъжете обаче няма да вземем виза за игрите, след като капризи на времето не позволиха на другия сърфист на Лазур Йоан Колев да използва теоретичните си шансове. Той падна в класирането и надеждите ни угаснаха.

Представителят на Черно море Бриз Павел Оводовски рано се закотви в дъното на класирането и нямаше възможност да атакува олимпиадата. В отбора пролича липсата на опитния Веселин Нанев от Поморие, който вече има участие на Олимпиадата в Атина през 2004 г. За този мондиал обаче той беше спрян от участие.

Шампионатът в Нова Зеландия бе последна възможност за няколко нации, в това число и България, да класират свои състезатели за олимпийските игри.