Изключват Батков от тръста Синя България, започва кампания „Левски не е негов“
Изключват Батков от тръста Синя България, започва кампания „Левски не е негов“ / снимка: БГНЕС

Председателят на тръст „Синя България" Васил Колев разкри, че ще предложи собственика на Левски Тодор Батков да бъде изключен от тръста. Освен това се планира започването на кампания, наречена „Левски не е негов", съобщава Gong.bg.

„Тръстът има УС в понеделник и ще започнем кампания "Левски не е негов". Ще предложа Тодор Батков да бъде изключен от тръста. Това е първият и вероятно единствен изключен, Той не работи за целите на тръста. Така чувствам. Ако преценим, след консултация с юристи, че трябва да бъде изключен, ще го изключим", заяви Колев.

„Думата война е неправилна. Няма война с Батков. Ако Батков ни бе дал акциите, ние имаме стратегия. Аз като привърженик на Левски, не мога да искам отборът да играе във В група. Това е перверзия. Да, ще паднат някакви дългове, но след това нещата ще са същите. Проблемът на Левски не е персоната Батков, а моделът на управление Батков. Имаме ли гаранция, че няма да дойде по-лош от него? Какво стана в ЦСКА? Проблемът е, че Левски има третия най-голям бюджет, но е на 7-о място."

Подробности четете в Gong.bg