Грозданов: Нуждаем се от още много, за да станем шампиони
Грозданов: Нуждаем се от още много, за да станем шампиони / netinfo
Треньорът на Локомотив София Стефан Грозданов призна преди предстоящия сблъсък с лидера ЦСКА, че железничарите се нуждаят от още много, за да станат шампиони и че той все още не е започнал преговори за подновяване на договора му, който изтича в края на настоящия сезон.

„Договорът ми с Локомотив изтича през юни месец, след това никой не може да каже къде, как и защо ще продължа работата. Дали ще имам желанието да остана в Локомотив, или ще отида в някой друг отбор. Това е нещо, което първо зависи от мен, а разбира се зависи и от ръководството на Локомотив. Все пак става въпрос за двустранни преговори. По този въпрос има доста спекулации, повечето от които са неверни”, заяви Грозданов.

„Дали и аз ще искам да остана в Локомотив, това е важно. При нещата, които се случиха напоследък, аз много добре ще си помисля. Доста незаслужени обвинения има към мен, а и интриги.”

„Евентуалното подновяване на договора ми не е обвързано със задължително класиране в турнира на УЕФА. Не съм водил преговори с президента. Това ще стане след края на сезона, както е било винаги досега”, допълни още специалистът.

„Отборът на Локомотив ще се постарае с всички сили да изиграе най-добрият си мач през пролетта и ще се опита да победи ЦСКА. Пък дали ЦСКА ще стане шампион и къде ще бъде Локомотив в края на шампионата, това са съвсем други неща, които зависят от останалите мачове през сезона.”

„Лошото е, че от началото на сезона проблемите в нашия отбор продължават. Почти всеки мач излизаме с различен състав. Имаме наказани или контузени футболисти, което леко влияе на представянето ни. Надявам се за този мач да се възстановят двамата травмирани Димчо Атанасов и Иво Иванов. Наказани няма да имаме за първи път през пролетта. Ако и Аделино Лопеш е готов, а и одисеята около Ваня Дзаферович се оправи, вероятно ще излезем с най-оптимален състав.”

„Футболистите ми са доста опитни, минавали са през огън и през жупел, за да се влияят от резултатите. Те направиха доста добри неща за Локомотив и за българския футбол. Това, че са направили равен мач или са загубили според мен не би трябвало да им се отрази. Единственото напрежение го създават други хора, които не са вътре в съблекалнята.”

„Битката за зона УЕФА също е трудна. Ако някой си е помислил, че ние сме абонирани за това място и задължително ще играем в Европа, той е направил грешка. Има още много тежки мачове както за нас, така и за съперниците ни. След десетия пролетен кръг ще се види подреждането и ще може да се каже повече. Никой не е застрахован от загуби и равни мачове, така че всичко е възможно.”

„Явно е, че тези момчета, с които започнахме този поход в българското първенство и в евротурнирите, биологически започват годинките да им натежават. В това няма спор. Разбира се някои от тях продължават да играят със същия ентусиазъм, както и по-младите.”

„Оттук-нататък трябва да се направи много добра преценка, да има добра концепция Локомотив как ще продължава в бъдеще", добави Грозданов и потвърди, че един от водещите футболисти на Локомотив - Марчо Дафчев, ще бъде продаден през лятото, ако за него се получи изгодна оферта.