Гилбърт Аринас прави шоу насред Л.А.
Гилбърт Аринас прави шоу насред Л.А. / netinfo

Гилбърт Аринас бе над всички при гостуването на неговия Вашингтон на ЛА Лейкърс. Аринас подобри клубния рекорд за най-много отбелязани точки, и освен това, най-много вкарани именно на Лейкърс, след Уилт Чембърлейн.

В своето невероятно шоу, Аринас записа 60 точки, с 15 повече от звездата на домакините Кобе Брайънт, и така Вашингтон се наложи след продължение със 147 – 141.

Аринас реализира 16 точки в допълнителните пет минути, а преди това бе вкарал 14 поредни при натиск на Уизардс. 60-те точки на гарда са и най-доброто постижение за баскетболист срещу Лейкърс пред последните 40 години.

Процентът на Аринас също е забележителен – той реализира 17 от 32 опита от средно разстояние, 5 от 12 от тройката, и 21 от 27 наказателни удара. Освен това американският национал завърши с осем асистенции и 8 борби. Аринас вкара 43 точки след почивката на полувремето.

„Писано е било да се случи. Аз съм реализатор, така че рано или късно щеше да дойде и денят, в който не пропускам. Вкарвал съм 46 точки за три част много пъти, но съм почивал в четвъртата, така че можеше да се случи и преди това,” заяви Аринас.

Брайънт също се представи на ниво с 45 точки, а целият отбор на Лейкърс стреляше страхотно от тройката. Нищо обаче не можеше да спре Аринас.

За Вашингтон Антуан Джеймисън записа 25 точки и 13 борби, а Карон Бътлър добави 27.

Владимир Радманович, който замени в състава контузения Ламар Одъм, завърши с 27 точки, а Люк Уолтън с 15 точки и 11 асистенции.

Вашингтон пропиляха преднина от 17 точки в началото на последната част, за да се стигне до равенство 126 – 126 в края, което прати мача в продълежие.

Срещата бе изгледана от поп звездата Бритни Спиърс, която бе придружена от малката си сестра.

Останалите резултати от НБА:

Торонто - Голдън Стейт 120 - 115

Индиана – Юта 94 - 104

ЛА Клипърс – Хюстън 103 - 108

Детройт - Сиатъл 97 - 93