Футболистите на Того поискаха стария си треньор
Футболистите на Того поискаха стария си треньор / netinfo
Няколко футболисти от националния отбор на Того заявиха, че искат да заминат за Швейцария след съботната тренировка и да помолят подалия оставка старши-треньор Ото Пфистер да се върне на поста си.

За старши-треньор на Того в събота бе назначен помощникът на Ото Пфистер Коджови Мавуена. "Футболистите искат да върнат Пфистер", заяви за DPA официален представител на отбора. До момента не е известно дали играчите са осъществили намерението си и дали срещата с германския специалист, ако изобщо се е състояла, е имала резултат. В петък Пфистер напусна лагера на отбора и замина за Швейцария. "Играчите бойкотитаха три от тренировките и основата ми за работа бе провалена", заяви по-рано Пфистер пред "Ройтерс". "Това разби мечтата на живота ми", призна германецът.

Пфистер заяви, че повече няма да води преговори с ръководителите и добави, че не обвинява играчите, а Футболната асоциация на Того за създалата се ситуация. Ръководителите на футбола в малката африканска страна отказаха да осигурят премиите, които играчите искаха при победа или равенство на световните финали. Того ще дебютира на Световно първенство във вторник с мач срещу Южна Корея във Франкфурт.