Футболистите на Ботев подновиха тренировки
Футболистите на Ботев подновиха тренировки / netinfo
Играчите на Ботев (Пд) подновиха днес тренировки, 24 часа, след като взеха решение да подкрепят своя президент Димитър Христолов и да не провеждат занимания.

„Все пак сме професионалисти и трябва да се подготвяме за мачовете”, заявиха играчите.

В същото време обаче, привържениците на отбора обвиниха именно футболистите за натрупаното напрежение. Представители на всички фен-фракции на „жълто-черните” дадоха съвместна пресконференция, на която изразиха позицията си.

„Заставаме зад решение, че трябва да има промяна. Едно десетилетие е достатъчно дълъг период, в който Димитър Христолов трябваше да се докаже. Всички ние сме обидени, че Ботев не е фактор в първенството”, се каза в декларация подготвена от ултрасите.

Относно постъпката на играчите, феновете обявиха: „Видяхме, че не са мъже. Изнасят ни мижава продукция и от тяхната слаба игра се покачи напрежението. Нека се стегнат и да играят. Няма нищо мъжествено в това, да спрат тренировки, защото им се плаща. Грешка е на президента, че им дава толкова пари”.

Водещите тартори в агитката на канарчетата официално се извиниха за постъпките си по време и след мача с Черно море и за реакцията на част от запалянковците: „Знаем, че това не е нормално, но и напрежението трябваше някъде да избие. Ще пътуваме за гостуването в Дупница и ще подкрепяме Ботев (Пд), но само заради емблемата и историята”.

Лидерите на агитката поискаха прозрачност в управлението, като се обединени около идеята, клубът да бъде поет от група бизнесмени, които да наливат пари в акционерно дружество. Според запалянковците в това ново акционерно дружество Димитър Христолов няма място.