Драган Нешич: Важни са победите, до 2 год. ще сме готови за медали
Драган Нешич: Важни са победите, до 2 год. ще сме готови за медали / netinfo
Старши треньорът на националния ни тим волейбол – жени - Драган Нешич е доволен от старта в евроквалификациите и трите победи, с които започна отборът.

„Качеството на волейбола не бе много високо, но за мен бяха важни победите. Няма време за почивка, тръгваме веднага за Габрово, където играем втория етап. За второто място да мислят Финландия и Хърватска. Ние искаме първото. Важно е да имаме и късмет. Миналата година ни се случи всичко, което не трябваше”, сподели пред Гонг сръбският спец от летището във Виена.

Помощник треньорът Нели Маринова-Нешич отново облече националната фланелка в ключовия мач срещу Хърватия, завършил с 3:1 в полза на България.

„Използваме Нели да внася спокойствие в играта, когато има напрежение и момичетата започват да грешат. Нейната роля е съвсем друга, тя се занимава с много отговорни и сериозни неща в треньорския щаб, имаме талантливи волейболистки - на тях трябва да разчитаме. Нели вече трябва да приеме ролята на треньор”, коментира Нешич включването на съпругата си в мача срещу Хърватия.

Според треньора, България има талантливо младо поколение волейболистки и до две години те ще са готови за медали от големите първенства.

„Няма значение дали аз ще съм треньор или не. Тези момичета ще развият таланта си и ще се докажат в големия волейбол. Приятно съм изненадан от включването на млади състезателки от Левски, ЦСКА и Славия”, коментира още Нешич.

Първата крачка към Европейското е вече направена, остава и втората в Габрово. Тактиката на волейболните ни дами сега изключва стил танго /две напред и една назад/, ще трябва стъпките да са само нагоре. Първото място е цел - реална и постижима за отбора ни.