Червения бос: По-голям бюджет и минаване на групите в ШЛ
Червения бос: По-голям бюджет и минаване на групите в ШЛ / netinfo
Собственикът на волейболния шампион на България ЦСКА Георги Георгиев разкри пред Гонг, че бюджетът на червените ще скочи с 20% този сезон, след като се очаква тимът да участва в Шампионската лига. Целта на армейците е дори излизане от групите! Милион и половина лева ще разполага клубът за волейболното си направление. Таксата участие е малко по-малко от 30 000 евро, договорено е и телевизионното излъчване. Относно оставането на Теодор Салпов в зала „Васил Симов” и през следващия сезон, братът на националното либеро сподели, че ако Теди не замине за чужбина, то той ще играе на 4-ти километър и то Шампионска лига. В тима се очаква Александър Попов да привлече още трима играчи, като Георгиев иска българи да са част от червения лагер.

„Готови сме за Шампионската лига! Това е мнението ми, а имам и уверението на Александър Попов, че и отборът е готов” обяви Георги Георгиев.

Босът на ВК ЦСКА допълни още:

- България ще получи уаилдкард с помощта на ръководството на Българската федерация по волейбол, на Данчо Лазаров и неговите помощници, с малко повече старание и лобизъм от наша стана, а и от мен самия.

- В клуба получихме официална покана да присъстваме на жребия във Виена на 4 юли и на семинар по същото време там. Ще отидат Крум Рашков, Александър Попов и друг наш представител.

- В писмото Европейската конфедерация е уточнила, че в последния момента ще реши на кои два отбора да предостави двете свободни места, но след като ни канят официално на жребия, смятам, че ние сме в Шампионската лига.

- Предполагам, че треньорът Попов ще вземе още три нови попълнения, от материална гледна точка, той ще е задоволен от всичко. До колкото знам той е набелязал и чужденци, но аз предпочита да играят българи в ЦСКА.

Бюджетът на ВК ЦСКА ще се вдигне с 20 процента. За цялото направление – мъже, жени, юноши и девойки общо от 1 милион на 1,5 милиона лева.

Искам в Шампионската лига добро представяне, момчетата да излязат на международната арена, да се развиват. От както аз съм вътре в ръководството и сега като собственик на ВК ЦСКА, имаме за задача да развиваме детско-юношеската школа и да излизат добри играчи.

- Целта ни в най-престижния европейски клубен турнир, която е малко нереалистична, но аз съм човек-оптимист е минаване на групите!

- Ако Теодор Салпаров остане в България за следващия сезон, то той ще играе в ЦСКА! Ако си намери отбор в чужбина, ще отиде в странство според мен. Мнението и решението си е напълно негово.