Черно море: Футболът се прави за феновете
Черно море: Футболът се прави за феновете / netinfo
Две основни причини изтъкнаха от ПФК Черно море за афиширания отказ да излязат във финала за Купата срещу Литекс на 14 май.

Определянето на града домакин и стадиона за финала за Купата на България по футбол трябва да бъде съобразено с това колко фенове ще дойдат да наблюдават този мач. При условие, че един срещу друг се изправят извънстоличните тимове Черно море и Литекс, „Васил Левски” в столицата не е стадионът, който ще привлече достатъчно зрители, за да се получи футболен празник. Достатъчен атестат за това е финалът между ЦСКА и Черно море през 2006-а година, когато същият стадион е остана полупразен – 7000 зрители, от които 1/10 фенове на Черно море. Според ръководството на Черно море в страната има стадиони, които предлагат много добри условия за провеждането на финала, а още повече, че и посещаемостта ще е далеч по-сериозна.

Визират се стадионите в Стара Загора и Сливен. Не е за пренебрегване и фактът че на последния дори се проведоха европейски квалификации за аматьори под егидата на УЕФА.

От друга страна според наредбата не Професионалната футболна лига, а Изпълнителният комитет на БФС трябва да определи града и стадиона, където да се проведе финала. Отделен е въпросът, че това би било редно да стане факт още преди старта на турнира за Купатана България.