България – фаворит, корейци гледат Алексиев
България – фаворит, корейци гледат Алексиев / netinfo
България е фаворит срещу Испания на старта на Световната лига по волейбол този уикенд във Варна. Тимът воден от Мартин Стоев приема европейския шампион в зала Конгресна от 17:30 часа събота и неделя. Билетите са с цена 8 лева, а букмейкърите сочат нашите като фаворити с коефициент 1,35, а испанците с 2,95.

Корейци ще гледат Тодор Алексиев. Националът не знае за интереса към него от азиатския тим.

„Има интерес към него от корейски клуб. Миналата година също искаха да го привлекат. Има време за по-сериозни разговори”, коментира за Гонг президентът на БФВ Данчо Лазаров.

Мениджърът на Левски Сиконко Валентин Помаков също потвърди за присъствието на представители на тима от Република Корея, като поясни, че самият Алексиев не знае за това.

Мартин Стоев ще разчита на Иван Зарев като втори разпределител. Шампионът с ЦСКА е в състава заедно с Христо Цветанов, Андрей Жеков, Боян Йорданов, Красимир Гайдарски, Матей Казийски, Данаил Милушев, Теодор Богданов, Костадин Стойков, Тодор Алексиев, Мартин Пенев и Теодор Салпаров.

Преди началото на утрешния мач пък капитанът Пламен Константинов ще получи специален подарък от домакините във Варна и съотборниците по случай 35-тия си рожден ден.

Президентът на федерацията Данчо Лазаров няма да гледа двубоите, защото заминава за Дубай. Той заедно с члена на УС на централата Иван Тодоров ще участват в 31-ия световен конгрес на FIVB и заседание на Изпълнителното бюро на организацията. Срещата е на 16 и 17 юни с участието на 200 представители на национални волейболни комитети. В Дубай президентът на Международната федерация по волейбол – д-р Рубен Акоста, ще се оттегли официално от поста, който има от 24 години. Тогава ще стане известен заместникът му, който ще управлява до следващото изборно заседание.

Освен това на 31-ия световен конгрес ще бъде разгледан план за развитието на волейбола в световен мащаб, с участието на много ВИП гости, шейхове, министри и други. Ще се изслушат доклади на различни членове на FIVB, бюджет, програми, специални проекти, отчети за 2007/2008 и проектът за 2009/2010.