Без българин във волната, чехът Вернер поведе в класирането
Без българин във волната, чехът Вернер поведе в класирането / netinfo
Найден Боричев не успя да завърши сред първите 24 фигуристи в кратката програма при мъжете на европейското по фигурно пързаляне в Загреб. Българинът е 31-ви в кратката с резултат 40,02 точки. Найден е далеч от елита в спортно-техническите елементи, макар че по отношение на артистичност има данни, но по-скоро за шоу-спектакли. Груби грешки в изпълнението не му позволиха да танцува във волната програма.

Чехът Томас Вернер игра относително най-чисто и заслужено поведе в класирането с резултат от 79,03. Грешки и падане на Браян Жобер му отредиха второ място, въпреки атрактивната композиция. Французинът обаче е амбициран за златото и ще направи всичко възможно да компенсира разликата с чеха във волната програма. Жобер е с резултат от 75,25. По-малко от 4 точки след него се нареди Стефан Ламбиел от Швейцария с 71,78т.

Като цяло мъжете представиха оригинални кратки програми, които изиграха сравнително артистично, но по отношение на спортно-техническата сложност и най-вече тройните скокове, в минали години е имало много по-атрактивни изпълнения. Руската школа класира двама в 10-ката-Сергей Воронов е 6-ти, а Андрей Лутай е 9-ти. Липсва големия майстор от школата на легендарния Мишин-Евгений Плюшченко. Феновете очакват неговото завръщане може би на Световното в Гьотеборг през март.

Тази вечер се разпределят медалите при спортните двойки, а утре Европейското в Загреб продължава с оригиналния танц, където второ изпълнение на леда очакваме от нашите дебютанти-Ина Демирева и Юрий Куракин. Ще ги видим малко след 14.30 българско време.