Арсенал обърна Тотнъм, Йол на дузпата
Арсенал обърна Тотнъм, Йол на дузпата / netinfo
Арсенал победи Тотнъм на Уайт Харт Лейн с 3:1, след като 25 минути преди края губеше в резултата с 0:1.

Изпуснатият успех в дербито на северен Лондон най-вероятно ще коства уволнението на мениджъра на шпорите Мартин Йол, след като Бербатов и компания записаха четири загуби в първите си шест мача във Висшата лига и имат актив от едва четири точки.

Изравнилият в сряда рекорда на Христо Стоичков за най-много голове отбелязани с фланелка на България Димитър Бербатов игра пълни 90 минути за Тотнъм.

Младокът Гарет Бейл откри за шпорите в 13-тата минута, след като успя да прокара топката покрай стената след изпълнение на пряк свободен удар, отсъден за нарушение на Жилберто срещу българския национал.

В 52-рата минута Бербатов можеше да удвои резултата след неразбирателство между Коло Туре и Мигел Алмуня, но испанският вратар самоотвержено спаси.

В 65-тата минута Емануел Адебайор се възползва от центриране на Сеск Фабрегас и с глава порази вратата на домакините.

Бербатов имаше възможност да възстанови преднината на Тотнъм след изпълнение на корнер, но неговият удар с воле бе избит от застаналия на голлинията Клиши.

За разлика от него Сеск Фабрегас бе безгрешен и разстреля Пол Робинсън с удар от 30 метра в 80-тата минута.

В последните секунди на продължението Адебайор отбеляза втория си гол с топовен изстрел под горната греда и изглежда заби последния пирон в ковчега на Мартин Йол.

Арсенал излезе начело в класирането във Висшата лига и стана третият нов лидер в рамките на само няколко часа, след начело днес изкачаха още Манчестър Юнайтед и Ливърпул.