3:6! Арсенал разгроми Ливърпул в спектакъл на Анфийлд
3:6! Арсенал разгроми Ливърпул в спектакъл на Анфийлд / netinfo
Голов трилър от най-висш калибър предложиха Ливърпул и Арсенал в четвъртфинал на Карлинг Къп. В крайна сметка двата тима спряха хронометъра при резултат 3:6! Няколко дни по-рано „топчиите” изхвърлиха „мърсисайдци” и от надпреварата за Купата на Англия. Така, след сериозното изоставане от първия в Премиършип, то пред тима на Рафаел Бенитес единственото отличие за преследване остава титлата в Шампионската лига.

Отборът на Арсен Венгер заслужено взе отново скалпа на „червените”. Гостите откриха резултата в средата на първото полувреме благодарение на Жереми Аладиер, но малко по-късно Роби Фаулър изравни и това бе всъщност единственият момент в мача, в който домакините се чувстваха равностойни. В края на първата част се изви истинска вихрушка пред вратата на Йежи Дудек, довела до три гола за Арсенал в рамките на няколко минути. Баптиста на два пъти и Билонг бяха точни.

През второто полувреме Баптиста пропусна дузпа, но после вкара за 1:5. Слаба утеха за „Анфийлд” бе красивото воле на Стивън Джерард за 2:5, както и попадението на Сами Хупиа десет минути преди края. Виждайки лека светлина в дъното на тунела, Ливърпул бяха заслепени от нов гол на Жулио Баптиста – негов четвъри и общо шести за отбора.

Освен това Рафаел Бенитес се принуди и на две смени поради контузии на свои състезатели. Още в 11-а минута бе заменен Марк Гонсалес. Сменилият го Луис Гарсия също се контузи в края на мача и напусна принудително.

Двата тима ще се срещнат за трети път в рамките на три месеца и то отново на „Анфийлд” – този път в края на март в мач от Премиършип.