Бюлетините за провеждането на изборите за президент и Народно събрание пристигнаха в Областната администрация в Сливен при засилени мерки за охрана.

ЦИК: 753 изборни секции ще бъдат разкрити извън страната

Разпломбирането на камиона стана в присъствието на главния секретар Кирил Аврамов, членове на екипа за изборите от администрацията и членове на Районната избирателна комисия, съобщиха от администрацията.

Получени са по 176 000 бюлетини за двата вида избор, които ще се произведат на 14 ноември. Те ще останат под денонощна полицейска охрана, докато не бъдат разпределени по общини.

Създадена е организация това да се случи в най-кратки срокове. Само с хартиени бюлетини ще се гласува в близо 50 секции, където избирателите са под 300 души. Окончателният брой на тези секции ще стане ясен до 11 ноември.

Прокуратурата посочи колко са нарушенията на изборния процес до момента

Секциите с машинно гласуване ще бъдат подсигурени с хартиени бюлетини, за да може избирателите да упражнят правото си на вот, ако възникне неотстраним технически проблеми и стане невъзможно използването на машините.

На територията на РИК има 248 секции с машинно гласуване, като 235 от тях са с по една машина, а 13 – с по две. По-рано, в края на миналата седмица, бяха получени и изборните книжа.