Вотът на недоверие ще е неуспешен, прогнозира Станимир Илчев
Вотът на недоверие ще е неуспешен, прогнозира Станимир Илчев / снимка: Sofia Photo Agency

Народният представител от НДСВ Станимир Илчев е убеден, че вотът на недоверие към правителството, който ще бъде гласуван вероятно в четвъртък, ще бъде неуспешен, както и предишните шест.

 

„За различните партии може да има различни мотиви, но за НДСВ мотивите за подкрепа на кабинета този път са изключително ясни и категорични. Смятаме, че в броените месеци до изборите не е допустимо да се работи по начин, който може да предизвика дестабилизация в страната. В навечерието на толкова важни икономически събития, в рамките на развиващи се важни финансово-икономически процеси, е изключено една здравомислеща политическа сила да участва в експеримент, наречен вот на недоверие, няколко месеци преди редовните избори в страната", коментира още Илчев. 

 

Той добави, че желанието на НДСВ е обструкциите в народното събрание да намалеят, тъй като законодателната програма е достатъчно наситена, а от друга страна изборното законодателство е в още незавършен вид.

 

„НДСВ има намерение да използва капацитета на 40-то Народно събрание и собствения си капацитет, за да направи няколко законодателни крачки напред и за участие в изпълнителната власт, което да стане добро предмостие към едно следващо ново или обновено управление на страната в рамките на досегашните положителни стандарти", допълни Станимир Илчев.