Въвеждат задочно обучение за донаборници в Пловдив
Въвеждат задочно обучение за донаборници в Пловдив / netinfo

Донаборници за задочно обучение ще приема за първи път тази година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”. Досега момчетата, които не са отбили военна служба, можеха да кандидатстват само за отпуснатите места в редовно обучение, заявиха от „Учебен отдел”.

Изискването донаборниците да се приемат за студенти само в редовно обучение отпада в Закона за отбраната и въоръжените сили от 1 януари 2008 година, когато армията ни става професионална.

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” няма да въвежда единен приемен изпит – тест с обща част и модули по избор, нито ще променя досегашната си форма на кандидатстване по отделните предмети, обявиха още от Университета.

Предварителните кандидат - студентски изпити ще се проведат в началото на юни, като оценката от тях ще важи за кандидат - студентската кампания за учебната 2007/2008 година.

Първият изпит е по биология на 2 юни 2007 година. Предварителните изпити по български език, история на България, българска литература, английски език, химия, математика и информатика са насрочени последователно в дните от 3 до 8 юни.

Кандидат-студентите, които искат да се явят на тях, могат да подават документи в Университетския информационен център от 19 март до 23 май, информират още от „Учебен отдел” на Пловдивския университет.

Други новини от Пловдив