Уволниха диригент от Софийската филхармония, той говори за корупционна схема
Уволниха диригент от Софийската филхармония, той говори за корупционна схема / снимка: БГНЕС, архив
Уволниха диригент от Софийската филхармония, той твърди, че има корупционна схема
80244
Уволниха диригент от Софийската филхармония, той твърди, че има корупционна схема
  • Уволниха диригент от Софийската филхармония, той твърди, че има корупционна схема

След като разказа за корупционна схема в Софийската филхармония, диригентът Илия Михайлов беше предсрочно отстранен от директора - Виктор Стоянов.

Пред Дарик диригентът обясни, че се източват субсидиите за билетите и всеки месец се правят отчисления към трима души. Сред тях е и зам.-министърът на културата Боил Банов. „Ще се обърна към съда", отговори на обвиненията Банов.

„Разкрих корупционни схеми, които действат и стигат на високо ниво, вследствие на което заплатите не се повишават, бавят се хонорари. С една дума - хората мизерстват, едни хора си въртят една схема. Нещата да на две нива - политическите назначения на Реформаторския блок и Америка за България и второто нещо е корупционната схема за източване на държавната субсидия", каза Михайлов.

"След дадените две интервюта, днес бях освободен. Има четири човека, които са намесени, така поне се говори, а ми е трудно да го докажа", допълни той.

„Ако подавате нещо като сигнал, ще пуснем веднага, за да се разследва. Тези твърдения даже не мога да ги коментирам. А за мое участие, не знам къде го твърди, но ако го твърди, ще се обърна към съда. Мигновено ще се обърна към съда. Мигновено", каза от своя страна Боил Банов.

Подробности може да чуете в прикачения звуков файл