Невена Пейкова ще бъде специален гост на кастингите на 16 юни в Пловдив
Първите дни на кастингите за пети сезон на X Factor, които се проведоха в столицата, събраха стотици желаещи да сбъднат мечтата си да бъдат следващата музикална звезда на България. Талантливи участници не само от България, но и от Монголия, Бразилия, Ирак, Холандия, Англия, Сирия, Казахстан, Гърция, Беларус, Русия, Македония, Румъния и Германия показаха музикален талант пред екипа на шоуто.

кастинг
netinfo

„Успехът на Християна Лоизу и Кристиан Костов е голяма мотивация за всички участници от чужбина да се явят в X Factor България. Добрата репутация на шоуто по света и реализацията на участниците след формата се оказват привлекателни и за българските, и за чуждестранните изпълнители“, коментират от екипа на шоуто.

Най-възрастният участник, явил се в София, е на 68 години, а разнообразието в професиите на кандидатите варира от пицар, през адвокат и музикален журналист до фризьор на звездите. Самочувствие при някои от кандидатите не липсва – има такъв, който ни гарантира първо място на „Евровизия“, докато при други притеснението е толкова голямо, че на екипа се налагат дълги паузи за успокояване на дишането.

„Тази година много от кандидатите учат класическо пеене и имаме удоволствието да слушаме много арии и канцонети. Очевидно успехът на оперните певци в шоуто е бил вдъхновяваща за тях.“, споделят музикалните педагози на предаването. „Виждаме много нови лица. По-голямата част от талантите не сме виждали в музикален формат никога досега“, допълват те.

Със специалното гостуване на Невена Пейкова, прослушванията на шоуто продължават в Пловдив на 16 и 17 юни от 9:00 до 19:00 часа. "X Factor е моята сбъдната мечта. Музикална въртележка, през която всеки, който иска да се занимава професионално с музика, трябва да мине. Не мислете, а елате на кастинг в Пловдив, аз ще ви чакам там, заедно с най-якия екип в България", съветва Невена, която на 16 юни в 11.00 часа ще бъде в Гранд Хотел Пловдив, за да се срещне и снима с феновете.

След Пловдив кастингите се отправя към Бургас (19 и 20 юни) и Варна (22 и 23 юни), за да завършат на 25 юни във Велико Търново.

Кандидатите трябва да носят документ за самоличност. Ако са непълнолетни, да бъдат с родител или придружител със заверено пълномощно. Трябва да подготвят 2 песни (българска и чужда). Ако им е необходим музикален съпровод, е необходимо да го носят на флашка или диск.

Актуални новини за шоуто ще откриете на уебсайта на формата , както и на FB страницата на предаването.