Японското правителство ще финансира проекти за болница и училище
Японското правителство ще финансира проекти за болница и училище / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Японското правителство ще финансира проекти за болница и училище
25958
Японското правителство ще финансира проекти за болница и училище
  • Японското правителство ще финансира проекти за болница и училище

Два договора за дарение на български институции подписа днес посланика на Япония у нас. Финансирането е по програмата на японското правителство за отпускане на безвъзмездна помощ на местно равнище.

Подписаните договори за безвъзмездно финансиране на български проекти са 70-ти и 71-ви от старта на програмата на японското правителство в страната ни от 1998 г. Церемонията по подписването на се проведе в посолството на Япония под домакинството на Н.Пр. Цунехару Такеда.

Единият проект е на стойност  36 289 евро и е за закупуване на медицинска апаратура за Първа многопрофилна болница за активно лечение в София. Втората инициатива е с финансиране 59 568 евро и за подобряване на енергийната ефективност в сградата на 12-то ОУ в Перник. От името на финансираните институции, документите подписаха д-р Димитров - управител на столичната лечебница, и директорът на пернишкото школо Велин Троянов.

За 12 години японското правителство е финансирало 69 български социални, образователни и други проекти на обща стойност 3 млн. евро.