/ netinfo
Това е единадесетата награда през последните три години за най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA
Министерство на труда и социалната политика отличи ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България - със своята голяма награда за Социална иновация, свързана със социално включване. Годишните награди за “Социални иновации в подкрепа на социалната икономика” на министерството целят да насърчат развитието и да повишат видимостта на социалните иновации и социалното предприемачество в България. Наградата беше връчена от заместник-министър Зорница Русинова.

С второто място в същата категория бяха отличени ParaKids – победители в ПРОМЯНАТА 2016/2017. Миналата година четирима от Героите на ПРОМЯНАТА – Фондация “Заслушай се”, Социалната Чайна, Фондация “АСИСТ – помагащи технологии” и “Живот със Синдром на Даун” бяха отличени от министерството, а през 2015 г. една от наградите беше за Враца софтуер общество.

“За нас тази награда е особено ценна, защото опитът ни показва, че системната промяна при решаването на социален проблем трудно може да се случи без партньорство с институциите. Приемаме наградата като знак, че сме на прав път.” – сподели Юрий Вълковски, изпълнителен директор на фондация Reach for Change България, който прие наградата заедно с посланика на ПРОМЯНАТА Ани Салич.

Само преди седмица ПРОМЯНАТА получи още едно важно отличие - приза Доброволческа инициатива за 2017 г. на едноименните награди, организирани от фондация "Лале" и Националния алианс за работа с доброволци. Това е признание за над 110-те часа доброволен труд, който близо 60 служители на NOVA - от различни отдели и на различни позиции - годишно полагат в подкрепа на децата на България. ПРОМЯНАТА е избрана сред 45 номинирани инициативи, заради специалния й принос в развитието на бизнес доброволчеството за социални каузи.

С тези две награди отличията за ПРОМЯНАТА за 2017 г. стават вече пет. През ноември инициативата стана за втори пореден път носител на титлата “Най-устойчива дарителска програма” на наградите на Български дарителски форум. През юли тя беше отличена като "Инициатива в подкрепа на социалното предприемачество" на Годишните награди на b2b Media, а посланикът на ПРОМЯНАТА Ани Салич получи приз за обективна и социално значима телевизионна журналистика на годишните награди на списание „Бизнес Лейди”.

ПРОМЯНАТА беше сред най-високо оценяваните благотворители инициативи и през 2015 и 2016 г., с общо 6 престижни награди за двете години. Впечатляващ е не само броят на наградите, а фактът колко различни организации и институции наистина оценяват инициативата – от медии, през институции и някои от най- големите НПО мрежи, до най-влиятелните бизнес и дарителски асоциации.

ПРОМЯНАТА цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 17 000 деца и младежи от цялата страна.

Тази година нови петима социални предприемачи, които имат потенциал да променят живота на децата, достигнаха до финалния етап в инициативата. Публиката отново ще има възможност да подкрепи своя фаворит сред тях чрез онлайн гласуването в началото на следващата година.