Кварталите Симеоново и Бояна остават без вода в сряда
Кварталите Симеоново и Бояна остават без вода в сряда / netinfo

Във връзка с инвестиционната дейност на „Софийска вода” АД се налага временно да бъде прекъснато водоподаването в отделни части на София, съобщиха от дружеството.

В изпълнение на програмата за оптимизиране на налягането във водопроводната мрежа на 22 август ще бъдат извършени строително-монтажни дейности в кварталите Симеоново и Бояна. Те изискват от 9 до 21 ч да бъде спряна водата между улиците: 508, 510, 509, 506, 505, 504, 503 и 507 в Симеоново.

По същото време в Бояна няма да има вода в карето: ул. „Беловодски път”, ул. „Сълзица”, ул. „Бялата чешма” и ул. „Стар беловодски път”, както и между улиците: „Стар беловодски път”, „Егреците”, „Малкото копито”, „Вл. Димитров – Майстора”, „Меча поляна” и „Беловодски път”.

Реконструкцията на водопроводи в село Долни Лозен и по бул. „Христо Ботев” е причина за временно прекъсване на водата в тези райони. На 22 август ще приключи реконструкцията на водопровода по ул. „Зора” в Долни Лозен и засегнати от последното спиране на водата между 9 и 20 ч ще са сградите по ул. „Съединение”, ул. „Варовита”, ул. „М.Бегов”, ул. „Дивано”, ул. „Сергин Сердарски”, ул. „Могилата” и ул. „Г. Бенковски”.

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването и по бул. „Христо Ботев” в участъка от ул. „Струга” до бул. „Княгиня Мария Луиза”. От 9 до 21 ч на 22 август няма да има вода в 15 сгради на булеварда.

От 9,30 ч на 22 август до 9,30 ч на 23 август временно ще бъде спряна водата в село Панчарево, вилните зони: Градище, Дебело Гуно, Кокалянски ханчета, Американски колеж, Бункера, както и западната част от кв. Малинова долина. Прекъсването е необходимо поради ремонтни дейности по съоръженията, довеждащи водата от язовир Искър до София. По време на ремонта с понижено налягане на водата ще бъдат сградите в кв. Кръстова вада, кв. Манастирски ливади и участъка по Околовръстния път от отклонението за лифт Симеоново до бул. Братя Бъкстон.

Водоноски ще бъдат осигурени на адреси:

- на площада в село Панчарево от 10,30 ч на 22 август до 9,30 ч на 23 август;

- на ъгъла на ул. 189 и ул. 184 във в.з. Американски колеж от 9,30 ч на 22 август до 9,30 ч на 23 август;

- на ъгъла на ул. 29 и ул. 33 във в.з. Бункера от 9,30 ч на 22 август до 9,30 ч на 23 август.