Конвенцията на ООН за правата на детето навършва 18 г.
Конвенцията на ООН за правата на детето навършва 18 г. / Sofia Photo Agency
Конвенцията на ООН за правата на детето навършва 18 години днес. По този повод УНИЦЕФ и асоциацията "Родители" ще осъществят две прояви в София, съобщиха организаторите, цитирани от БТА.

В рамките на учебния ден учениците от 12-и клас на 27 училища ще напишат съвети към себе си в ролята на родители. Писмата от инициативата "Писмо до себе си" ще бъдат събрани и изпратени от УНИЦЕФ обратно до авторите им десет години по-късно.

Веселие под наслов "Града на Прехода" ще се състои в зала "Фестивална" от 18.30 часа. В продължение на четири часа "децата на прехода" ще живеят в "Града на прехода". Ще участват ученици от Софийската професионална гимназия по туризъм, Средното художествено училище за приложни изкуства, Средното специално училище за деца с увреден слух, Професионалната гимназия по фризьорство и козметика, Националното музикално училище "Л. Пипков", 26-о СОУ, 105-о СОУ.

Партньори на двете инициативи са Столичната община, Регионалният инспекторат по образованието – София град, Театър "София", Спортен клуб "Вертикален свят" и др.