За първи път NOVA ще показва резултатите от парламентарните избори по нов начин – с виртуални елементи и прожекция на живо в центъра на София. Сцена на виртуалната реалност става най-горещата точка в изборната нощ - сградата на Народното събрание, която ще се "оцветява" на живо в цветовете на партиите-победители. 

Водещата на Новините на NOVA Невена Василева ще е част от тази иновативна концепция за представяне на резултати, която досега не е правена в България. И тази година Николай Дойнов ще следи развоя на събитията в специално създадения електорален център, където ще се събират и обработват предоставяните данни в изборната нощ. 

Ани Салич и Николай Дойнов
NOVA

По традиция и тази година NOVA ще работи с двете най-авторитетни социологически агенции на пазара - Алфа Рисърч и Галъп, за да осигури възможно най-достоверната картина в изборния ден. Задачата този път ще е още по-отговорна предвид изключително близките резултати между водещите партии, които предвещават оспорван финал. 

Изборът на България ще стане ясен точно в 20.00 часа.
 
А изборният маратон по NOVA на 26 март ще започне със „Събуди се и гласувай” и ще продължи с извънредни новини през целия ден в ефира на телевизията. Лицата на NOVA, разследващият екип на медиата, заедно с над 20 екипа на живо от България и чужбина ще дадат възможност на зрителите да проследят цялата картина обективно и достоверно, фокусирайки се върху всичко важно, което съпътства избора на българите.

Най-опитният тандем в отразяването на избори - Ани Цолова и Виктор Николаев, ще води изборното студио на NOVA "Новите 240 - Избори след изборите" от 18.00 ч. на живо от НДК. NOVA е единствената медия, която ще построи специално изнесено студио, оборудвано с интерактивни възможности и атрактивни визуални решения, в това число - специален софтуер, който ще пресмята в реално време реалните мандати, с които ще разполага всяка от класиралите се партии в парламента, и възможните коалиционни комбинации между тях. 

Броени дни преди парламентарните избори по традиция Новините на NOVA ще излязат от студиото, за да отидат близо до хората и да се срещнат лице в лице с най-наболелите проблеми, за да чуят гласа на избирателите. В четири последователни дни най-опитната екранна новинарска двойка в българския телевизионен ефир Ани Салич и Николай Дойнов ще бъде на живо в централните новини от различни точки в България, а обиколката им започва още днес - от мястото, което беше в центъра на новините през последните месеци – Хитрино.  

Седмица на лидерите на водещите партии очаква зрителите в ефира на сутрешния блок на NOVA от понеделник до петък. Един от гостите в „Здравей, България” тази седмица ще бъде  бъдещият премиер на България. Новият момент в лидерските интервюта този път е, че поканените политици няма да са сами в студиото.

Главните  действащи лица на политическата сцена ще бъдат придружени от свои близки, които ще разкажат интересни и неизвестни неща за тях в ефира на „Здравей, България”.