Дарик с пет награди от „Медиамикс
Дарик с пет награди от „Медиамикс / снимкa: DarikNews
Дарик с пет награди от „Медиамикс"
20142
Дарик с пет награди от „Медиамикс"
  • Дарик с пет награди от „Медиамикс"

Дарик спечели пет награди на 15-тото издание на медийния фестивал Mediamixx („Медиамикс"), който се провежда в Албена.

Журито в Албена оцени по достойнство предаването „Голямото жури" на Дарик и го награди със „Златен чадър". То се излъчва всеки петък, а негови домакини са Пролет Велкова и Нина Александрова.

В категорията „Разследване" много висока оценка получи също и предаването „Афера" на Богдана Лазарова за неразкритите досиета на папа Йоан Павел Втори. Водещата бе отличена със „Златен чадър".

Тази година за първи път се проведе и конкурс за така наречените „Крос медийни формати", като в категорията „Радиопрограма, използваща повече от една медия", Дарик също получи „Златен чадър" за кампанията си за „Най-добрия град за живеене в България".

Друг голям крос формат на Дарик също спечели отличие. То е в категорията „Микросайт" или уебсайт за дадено събитие. Отличието е за кампанията „Мъж на годината" и за сайта на „Мъж на годината".

Дарик получи и още една специална награда от телевизия TV Гайд, а именно за „Най-добра автореклама". Наградата е признание, че сигналите на Дарик звучат съвременно, модерно и запомнящо се.

Освен с наградите, които традиционно се връчват на победителите, фестивалът „Медиамикс" ще се запомни и с участието на Джими Уелс, основателят на Уикипедия, който говори за бъдещето на неговия сайт. Идеите за развитието на Уикипедия са много големи, а проектът има светло бъдеще. Само у нас има качени на български език над 100 000 статии. В Албена Уелс сподели, че една от идеите му е свързана с нов проект „Уикия", където всеки би могъл да си направи уикисайт за споделяне на общи интереси.

Целия репортаж можете да чуете в прикачения звуков файл.