Бойко Борисов засади японска вишна в двора на болница Токуда
Бойко Борисов засади японска вишна в двора на болница Токуда / netinfo

Столичният кмет Бойко Борисов засади японска вишна в двора на болница "Токуда" в София като символ на пролетта и на зараждащото се начало. Борисов беше поканен от директора на болницата д-р Росен Панов. Средствата в общинския бюджет за здравеопазване не са достатъчни, каза пред журналисти Борисов, след като разгледа болницата. Парите стигат преди всичко за покриване на дългове за лекарства, обясни той.

Подкрепям приватизацията на лечебните заведения, но зависи на каква цена, допълни той. Борисов добави, че е важно да се запази и предметът на дейност на лечебните заведения.

Българският лекарски съюз спекулира с проблемите на здравеопазването, заяви пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, който също присъстваше на засаждането на вишната пред болницата.

Професор Гайдарски заяви, че оперира в болницата, без да взема възнаграждение за положения труд. Оперирам болни, страдащи от проблеми с черния дроб и панкреаса, уточни той.

Освен в "Токуда", оперирам пациенти и в Първа и във Втора хирургия на "Александровска болница", и в "Пирогов", уточни министър Гайдарски. Имам право да оперирам, където ме поканят, без да съм сключил договори с лечебните заведения, добави той. Министър Гайдарски поясни, че от нито едно от тези лечебни заведения не получава възнаграждение, както и от пациентите, които оперира в тях.