Близо 100 училища участваха в ревю на униформи
Близо 100 училища участваха в ревю на униформи / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлияна Николова
До 50 000 лева ще получава всяко училище, което иска да въведе униформи за учениците, съобщи просветния министър Даниел Вълчев. За тази година има заделени два милиона лева. Близо 100 училища от цялата страна участваха в модно ревю на ученически униформи, организирано от просветното министерство в Националния дворец на културата. В страни от залата и на метри от Даниел Вълчев учениците оставиха след себе си десетки фасове от цигари.

Модното ревю започна с ретро униформи. Учениците излязоха на сцената със сини престилки и червени пионерски връзки, предвождани от чавдарче. Журито на ревюто беше с председател проф. Любомир Стойков и членове Графа, Маги Желязкова, Андрей Баташов, Аля Милушева. Водещи бяха Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, които приеха в пионерската организация Даниел Вълчев и му вързаха червена връзка.”За втора година Министерството на образованието и науката финансира всички български училища, които биха искали да въведат униформи. Парите са налични. Нека да бъдем близки в облеклото, но да останем различни в мисленето”, каза Вълчев.

После учениците се състезаваха в категориите : ученическа униформа на модни специалисти, униформа по проект на самите ученици, модно облекло за свободното време, авангардни дрехи и абитуриентски облекла. Даниел Вълчев раздаде повече от 40 награди на най-добрите.

Атмосферата от събитието чуйте в прикачения звуков файл