Баница с късмети за 1400 перничани
Баница с късмети за 1400 перничани / DarikNews.bg, Ели Ташева

Баница с 1400 къса и във всеки от тях коледен късмет бе раздадена на перничани. Голямото парче по традиция бе наречено за общия ни дом - Перник, а пожеланието прочете кметът Росица Янакиева.

"2014 година да е мирна, да е спорна новата година, да е здрава, плодородна и късмет да има. Добри и щедри в добротата, нека да са всички. Щастливи да растат децата с весели очички. Младите да остаряват, старите да са спокойни, радост всички да си дават, с труд и работа доволни", гласи късметът-пожелание за община Перник.

Огромната баница е омесена от работниците в „Детско и ученическо хранене", като в нея са забъркани 100 килограма брашно, 40 кг - сирене, 150 яйца, 30 кг кисело мляко и 10 литра олио. Направихме я с наричането перничани да са живи и здрави, да имат много късмет, да са сити и новата година да е по-добра, каза управителят на предприятието Таня Нинова.

Събирам всички пожелания за Перник от коледната баница, които съм прочела досега като кмет, каза Росица Янакиева. Накрая на мандата ще ги прочета, за да видя дали сме направили необходимото, а и дядо Коледа, за да сбъднем желанията на перничани, отбеляза Янакиева.