Аделина Радева
Аделина Радева / NOVA
Виктор Николаев изпрати партньорката си в ефира с букет и прегръдка, водещата се връща в БНТ
Водещата на „Здравей, България“ Аделина Радева се раздели с NOVA. Чаровната журналистка, с която зрителите се събуждаха през последните две години и половина, прие покана да се завърне в екипа на Българската национална телевизия. За раздялата си с NOVA емоционално сподели самата Аделина тази сутрин в последния си ефир като водеща на сутрешния блок Здравей, България“.

„Всички промени минават през сърцето. За да бъде човек щастлив и с хляба земен, и с хляба небесен, които както знаем трудно стоят на обща трапеза, му е нужно много малко и то е да бъде благодарен. Благодаря на NOVA за доверието и симпатията, които ми демонстрираха през цялото време. Това приятелство продължава и ще го има. Благодаря и на зрителите, които участват активно в „Здравей, България“, за това, че ми дадоха възможността да водя предаването с най-висок рейтинг в сутрешния ефир. Много е приятно да си тръгваш с такова самочувствие“ – сподели Аделина Радева.

Емоционален беше моментът и за нейния екранен партньор Виктор Николаев. „Ади е душата на това предаване. Всички обичаме смеха ѝ. Един безкрайно вдъхновяващ приятел, не просто професионалист. Всяка сутрин идвах с удоволствие на работа заради нея. Благодаря ѝ за прекрасното приятелство, което пазим във времето“ – сподели Виктор.

Аделина Радева и Виктор Николаев
NOVA

„В лицето на Аделина NOVA губи изключително качествен колега и ценен приятел. Аз, която съм водила сутрешен блок и познавам тежестта на постоянното ставане в 4 сутринта, разбирам желанието на Ади да се върне в по-нормален работен режим.

Желая ѝ успех от сърце, в който изобщо не се съмнявам. БНТ прави истински трансферен удар с връщането на Аделина в праймтайм ефира си. Вярвам, че Лора Инджова, която ще поеме сутрешната щафета като телевизионен партньор на Виктор ще оправдае доверието ни и ще бъде достоен заместник на Ади“ - заяви Ива Стоянова, изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Лора Инджова, която от понеделник ще се присъедини към Виктор Николаев, е с доказан опит във воденето на сутрешен блок и вече е позната на зрителите на „Здравей, България“. Лора е магистър по „Право“, а журналистическата ѝ кариера стартира преди близо 10 години. Професионалният ѝ път преминава като водещ на сутрешните информационни блокове на телевизиите Европа и Bulgaria ON AIR, както и като репортер, отразяващ политически и социални теми.