Сенатор Кенеди припадна на обяд в чест на Обама
Сенатор Кенеди припадна на обяд в чест на Обама / БГНЕС

Сенатор Едуард Кенеди, брат на президента Джон Кенеди, припадна по време на официалния обяд на Барак Обама с членове на Конгреса, съобщи Си Ен Ен. В изказване пред гостите, президентът заяви, че в този празничен момент част от мислите му са с американския политик ветеран, който е в лошо здравословно състояние и се подложи на тежко лечение през последните месеци.

Сенаторът демократ от Масачузетс е в съзнание и отговаря на въпроси, съобщават от болницата във Вашингтон, където беше приет по спешност. В болничното заведение, където правят изследвания на 76-годишния представител на фамилията Кенеди, са съпругата и сина на сенатора.

На 20 май 2008 година Кенеди бе диагностициран с тумор в мозъка. На 2 юни беше подложен на 3,5-часова операция. Въпреки че операцията се счита за успешна, прогнозата не е много ясна, защото намесата, сама по себе си, може да удължи живота му само с няколко месеца, през които лекарите разчитат на други методи на лечение.

Сенатор Кенеди бе един от влиятелните поддръжници в Демократическата партия на кандидатурата на Барак Обама за Белия дом.