Илич Цветков се срещна „очи в очи със софиянци
Илич Цветков се срещна „очи в очи със софиянци / Столична община
Илич Цветков се срещна „очи в очи" със софиянци
82441
Илич Цветков се срещна „очи в очи" със софиянци
  • Илич Цветков се срещна „очи в очи" със софиянци

Кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок Илич Цветков проведе среща „очи в очи" с гражданите на София. Някои от тях той изслуша в приемната на Съюза на демократичните сили, с други разговаря на улицата.

В листата с кандидати за общински съветници на Реформаторския блок Илич Цветков е под номер 57. Бил е народен представител в VII -то Велико Народно събрание, автор е на два закона - за данък общ доход при пропорционално облагане, без облагане на минималните доходи, и за компенсиране на дългогодишните жилищно спестовни вложители. В местните избори той се включва, за да се осъществява контрол върху инвестициите в града.

„Йорданка Фандъкова се хвали с някои строежи, но за мен те са срам. Ще ви дам пример с кръстовището на Семинарията. Преди да се построи кръстовището опашката сутрин беше от „Гара Пионер" до кръстовището. Вечер - от хотел „Хемус" до кръстовището. След пускането на кръстовището опашките сутрин и вечер пак са до същите места. Питам, каква е ефективността на всичките тези милиони левове, които бяха хвърлени там. Само с още 1-2 милиона можеха да направят кръстовището действително да реши проблемите. Другото - при пречиствателната станция, аз съм химик, много от нещата не са решени докрай. Ето това е ефективността. Аз за това искам да бъда там - да помагам на кмета, независимо кой е той, когато строи да строи ефективно. Второ, насочването на бюджетните средства и европейските средства също трябва да се контролира. Трето, в общината се приемат нормативни актове, които ни правят зорлем престъпници. Кажете ми вечер къде човек да си паркира колата освен върху тревна площ и тротоари", посочи Цветков.

Граждани на различна възраст поставиха пред Илич Цветков въпроси от различно естество. В приемната дойдоха и много млади хора, които директно попитаха - какво ще направи за детските градини.

„Надявам се, ако ме изберете за общински съветник, да вляза и да работя в бюджетната комисия и да насоча достатъчно средства за детски ясли. Това е един въпрос, който засяга моята програма и за мен е много важен. Даже съм лично ангажиран, защото имам внучка, която от година чака да бъде приета в детски ясли, а младите трябва да работят", подчерта кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок.

Илич Цветков каза, че се надява да разбуди много хора. Той допълни, че вече е успял да убеди мнозина, които са възнамерявали да не гласуват, да отидат до избирателните урни и да дадат своя вот.