Октопод
Октопод / Thinkstock/Getty Images
Октопод успя да запечата удивителни кадри - с откраднатата камера на гмуркач, решил да снима под вода, пише в. "Дейли стар".

Най-умните животни на Земята (СНИМКИ)

Мъжът, чиято самоличност остава неизвестна, се гмуркал край бреговете на Ница, Франция, "въоръжен" с подводна камера. Скоро късметът му проработил и той се натъкнал на почти незабележимото създание, сгушено между водорасли и скали.
Октоподът обаче явно не бил в настроение да бъде сниман без позволение. Вместо да отвърне на смутителя на покоя си по обичайния начин - с облак от черно мастило, водният обитател решил, че най-добрият начин да отмъсти на нападателя си е, като го лиши от собственото му "оръжие".

Чайка открадна камера, направи си селфи (ВИДЕО)

Изстрелвайки се от прикритието си, октоподът мигновено атакувал натрапника, изтръгнал камерата му с могъщите си пипала и избягал с плячката.

Видеото от възстановената камера показва как главоногото мекотело плува известно време с нея, успявайки да запечата удивителни кадри на подводната обител от "октоподска гледна точка".

Малък октопод си построи къща от джапанка и лъжица (ВИДЕО)

Каченото в интернет видео предизвика различни коментари. Един от потребителите пише: "Кажете на октопода, че не го бива за оператор". Друг коментар гласи: "Дали на животните им харесва да плуват наоколо им и да ги снимат, докато разпускат? Вероятно не".
БТА