Институтът Harvard Wyss за пореден път ни изненадва с иновативно изобретение, като този път не е какво да е, а „Екзоскелет шорти“. Може би вече се чудите какво точно представляват те - и с повод.
 
Те са леки, умни и комфортни за ежедневна употреба, дори у дома. С тяхна помощ спортни активности като ходене и тичане се превръщат в истинско удоволствие за потребителите. Задачата им е да олекотят натоварването на ставите по време на движение, като е препоръчително да се използват за по-леки спортни занимания, съответно дейности като вдигане на тежести и силов трибой не са сред опциите, съобщава СофтУни.
 
Те функционират с помощта на специално вграден механизъм, свързан с компютър, който отчита всяко движение и дава лек тласък на краката, за да улесни работата на ставите и да ограничи натоварването, за да се намалят травмите при спортни активности.
 
СофтУни с ново издание на програмата по дизайн, криейтив и визуализация

След извършването на разнообразни тестове, е доказано, че в действителност метаболитното натоварване се намалява от 4 до близо 10%, в зависимост от това дали се използват за тичане или ходене. Тези проценти може би не ви се струват особено високи, но в дългосрочен план спортните шорти носят значителни ползи за тялото.
 
Създателите се надяват тези панталони да са в помощ не само на спортисти, но и на хора с различни травми, преминаващи през рехабилитационен процес.
СофтУни